Gyllene Buddah

Igår fotograferade jag en liten drakminiatyr (till skillnad från de stora, verkliga drakarna) och idag så blev det en buddah ifrån samma affär. Jag tänkte att jag skulle börja med att citera mig själv. “I really need to find some people to photograph instead of figurines.” Däremot så är jag nöjd med bilden, men det skulle vara kul att föra över det jag använder i miniatyr på en situation i verkligheten.

Jag tog ett tips från Strobist på den här för att skapa bakgrunden. Det enklaste är väl egentligen att visa men kort och gott så använde jag en blixt för att belysa motivet och den andra för att belysa bakgrunden (och även motivet, spilljus) genom ett Coca-Cola glas. Det är glaset som skapar ett lite intressantare ljusmönster på bakgrunden.

Den vänstra blixten var gellad med “Pale Gold” och den högra satte jag bara på ett mörker filter som sänkte ljusstyrkan med två f-stop. Det gjorde jag för att den helt enkelt var för stark i kombination med spilljuset från den andra blixten trots att den var på 1/128 (lägsta). Jag kunde inte heller flytta ljusställningen bakåt eftersom vi har en soffa där, så då var det här smidigare än att börja krångla med den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.