biografi

Jag heter Viktor Edholm och jag är en amatörfotograf. För närvarande bor jag i den lilla järnvägsknuten Hallsberg tillsammans med min sambo. I ungefär tre år har jag intresserat mig av fotografi i perioder av varierande passion.

Processed with VSCOcam with b5 preset

Under dessa åren har jag provat på olika typer av fotografi men det är människor som jag fastnat mest vid. Framför allt då att fotografera främlingar genom så kallad street photography.

Som för de flesta andra var utrustningen jag använde väldigt viktig och när jag tänker tillbaka känns det som att jag ofta begränsade mig genom att ta med för mycket prylar som jag sedan blev tvungen att bära runt.

En viktig del i hur jag fotograferar nu är att det ska kännas naturligt. Både för mig själv och för motiven (eller offren som jag gärna kallar dem).

De första åren hade jag ambitionen att börja arbeta som fotograf. Helst ville jag då bli porträttfotograf och därmed få mycket direktkontakt med människor. Jag har genom åren gjort några betaljobb men tvånget att prestera under ekonomiska krav dämpade entusiasmen och glädjen för mig.

Nu för tiden har jag ingen vilja att försörja mig genom mina bilder. Det är bara något jag gör för mig själv och min egen utveckling.

Därmed välkomnar jag dig att kika runt på min sida. Den har jag skapat av intresse och engagemang. Hittar du bilder på dig själv eller dina anhöriga som du vill använda eller framkalla så får du jättegärna skicka ett mail.